Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Παραδοσιακή συνταγή για το άσθμα και τη βρογχίτιδα





Ορισμένες από τις πιο κοινές και συνηθισμένες παθήσεις είναι οι διαφορετικές πνευμονικές παθήσεις, όπως το άσθμα, οι διάφοροι τύποι βήχα και η βρογχίτιδα:
ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με αυτές.
Το κάπνισμα, οι λοιμώξεις και οι αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν ένα συγκεκριμένο τύπο πνευμονικής πάθησης ή διαταραχής. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη συνταγή για μία δημοφιλή παραδοσιακή θεραπεία, που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τους πνεύμονες και αν έχετε, ειδικότερα το άσθμα, τόσο το βρογχικό όσο και το καρδιακό.

Οι γιαγιάδες μας ετοίμαζαν τις προηγούμενες δεκαετίες αυτή τη φυσική θεραπεία για να θεραπεύσουν τις παθήσεις αυτής της μορφής – η θεραπευτική της αποτελεσματικότητα είναι πολύ σημαντική!

Συστατικά:

2 φλιτζάνια Καθαρό Σιρόπι Σφενδάμου ή μισό κιλό καστανής ζάχαρης.
Μισό κιλό κόκκινα ή μωβ κρεμμύδια.
6 φλιτζάνια/ 1,5 λίτρο νερού.
2 λεμόνια μετρίου μεγέθους
7 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε το καθαρό σιρόπι σφενδάμου και προθερμάνετέ το σε μέτρια φωτιά (Εάν χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη – πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και προθερμάνετε την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνέχεια μέχρις ότου να «πετύχετε» ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα). Στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει προηγουμένως, ζεστάνετε για μερικά λεπτά, και προσθέστε το νερό.

Βράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά ούτως ώστε το νερό να πέσει περισσότερο από ένα τρίτο. Αφήστε το για λίγο να κρυώσει. Στο μεταξύ, στύψτε χυμό από λεμόνια, και αφήστε τον χυμό λεμονιού στην άκρη. Προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού στο μίγμα, και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το για ένα βράδυ, και το πρωί στραγγίξτε το υγρό και διατηρήστε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Πώς να το καταναλώσετε:

Καταναλώστε μία κουταλιά της σούπας πριν από κάθε γεύμα. Όταν τελειώσει, μπορείτε να φτιάξετε ακόμη μία δόση. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία μέχρι οι πνεύμονες σας να γιατρευτούν. Τα παιδιά θα πρέπει να πίνουν μία κουταλιά του γλυκού/τσαγιού πριν από κάθε γεύμα.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: