Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

αρθρίτιδα στα χέρια

Αρθρίτιδα στα χέρια είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της βλάβης του χόνδρου που υποστηρίζουν τη δομή των οστών.
Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε τα χέρια και τα δάχτυλα μας στις περισσότερες δραστηριότητες, αρθρίτιδα στα χέρια μπορεί να είναι μια αιτία της δυσφορίας και ανησυχίας. Πρησμένα δάχτυλα, φλεγμονή των αρθρώσεων, δυσκαμψία και ο πόνος είναι μερικά από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας χέρι.
Εξελίξεις στον ιατρικό τομέα έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλών μεθόδων για τον έλεγχο των διαφόρων συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Μαζί με τα φάρμακα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές εύκολες αλλά πολύ αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για τη βελτίωση της κατάστασης της δάχτυλα και τα χέρια σας.
Εδώ είναι οι κορυφαίες θεραπείες 10 σπίτι για την αρθρίτιδα στα χέρια. Επίσης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία.

1. Πάγου Pack

Κρύο θεραπεία είναι καλό για αυτούς που υποφέρουν από το χέρι αρθρίτιδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγοκύστες, μια πλαστική σακούλα γεμάτη με θρυμματισμένο πάγο ή μια τσάντα των κατεψυγμένων λαχανικών.
Τακτική εφαρμογή της παγοκύστες για τις πληγείσες χέρια και τα δάχτυλα θα μειώσει τον ερεθισμό και τη μείωση του πόνου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι οι διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να αντιδρούν διαφορετικά στο κρύο θεραπεία.
Με απλά λόγια το πακέτο πάγου στην πληγείσα περιοχή για λίγα λεπτά και στη συνέχεια επαναλάβετε. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία στο σπίτι για περίπου 20 λεπτά, αρκετές φορές την ημέρα.
Εφαρμόστε την κρύα κομπρέσα με μόνο μία ή δύο αρθρώσεις κάθε φορά, και να είστε βέβαιος να βάλει μια λεπτή πετσέτα ανάμεσα στο πακέτο πάγου και το δέρμα για την πρόληψη κρυοπαγήματα.

2. μηλόξυδο

Apple ξίδι μηλίτη έχει αντιφλεγμονώδεις και αλκαλική που σχηματίζουν ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας στα χέρια από την αρθρίτιδα.
  • Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό αναμειγνύεται με μια κουταλιά της σούπας οργανικό μηλόξυδο και λίγο μέλι κάθε μέρα.
  • Εναλλακτικά, αναμίξτε το ένα τέταρτο ή το ένα μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό ξύδι μήλου μηλίτη. Ενυδατώστε την επώδυνη άρθρωση σε αυτό για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να δείτε βελτίωση.

3. Τζίντζερ

Τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του πόνου της αρθρίτιδας και της φλεγμονής. Μπορείτε να προσθέσετε αυτό το χορτάρι στα τρόφιμα σας, αλλά και να πίνουν τσάι τζίντζερ για να αποκομίσουν τα οφέλη της.
Για να κάνετε τσάι τζίντζερ:
  1. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ.
  2. Βράζουμε το σε ένα φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά.
  3. Στραγγίζετε και πίνετε το τσάι δύο ή τρεις φορές την ημέρα, μέχρι να πάρει την ανακούφιση.

4. Μέλι και κανέλα

Ο συνδυασμός μέλι και κανέλα σε σκόνη είναι ένας καλός φυσικός τρόπος για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας στα χέρια και να βοηθήσει να χαλαρώσετε δυσκαμψία των μυών  λόγω της εξαιρετικής τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Επίσης, το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ η κανέλα έχει καλή αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  1. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη.
  2. Φάτε αυτό το μείγμα κάθε πρωί με άδειο στομάχι για αρκετές εβδομάδες ή μέχρι να φτάσετε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

5. Epsom Salt

Epsom αλάτι είναι καλό για τη μείωση της ακαμψίας, φλεγμονή και πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα. Είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου το οποίο είναι σημαντικό για μεταλλοποίηση των οστών? οι περισσότεροι ασθενείς με αρθρίτιδα έχουν απιονισμένο οστά. Επιπλέον, το μαγνήσιο βοηθά στη μείωση των νευρικών πόνων.
  1. Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια Epsom αλάτι σε ζεστό νερό του μπάνιου
  2. Ενυδατώστε τα χέρια σας σε αυτό για 20 έως 30 λεπτά.
  3. Κάνετε αυτό τρεις φορές την εβδομάδα για αρκετές εβδομάδες ή μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

6. Ελαιόλαδο

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του ελαιολάδου και της φλεγμονής που προκαλείται από αρθρίτιδα. Μια ειδική ένωση γνωστή ως oleocanthal παρούσα σε ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη της παραγωγής των προ-φλεγμονωδών COX-1 και COX-2 ένζυμα.
  • Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι μασάζ για τα χέρια και τα δάχτυλά σας. Προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας σε τέσσερις παρα δύο κουταλιές της σούπας ζεστό ελαιόλαδο και μασάζ στην προσβεβλημένη περιοχή με απαλές κινήσεις για να ανακουφίσει την ταλαιπωρία και τη φλεγμονή.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο για το μαγείρεμα των τροφίμων για να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
απο top10

Δεν υπάρχουν σχόλια: