Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

Τι πρέπει να ξέρετε για την Μαύρη Σταφίδα;

Η Μαύρη σταφίδα είναι μια φυσική θεραπεία που προσφέρει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία. Προέρχονται από το Ribes nigrum (ένα φυτό εγγενές στην μέρη της Ευρώπης και της Ασίας), με το εκχύλισμα του μαύρου φραγκοστάφυλου  
Η Μαύρη σταφίδα  περιέχει γ-λινολενικό οξύ, ένα ουσιαστικό λιπαρό οξύ που βρίσκεται στη μείωση της φλεγμονής . Επιπλέον, μια ουσία που συχνά καταναλώνονται ως σύνολο των τροφίμωνπεριέχουν υψηλές ποσότητες ανθοκυανών , ένας τύπος αντιοξειδωτικού.

Χρήσεις για την μαύρη Σταφίδαstres-mavri-stafida

Τα εκχυλίσματα είναι ως μια φυσική θεραπεία για τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:
Νόσου του Alzheimer
αρθρίτιδα
κρυολογήματα
βήχα
υψηλή χοληστερόλη
τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
Επιπλέον,λέγεται ότι  ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την προώθηση της αποτοξίνωσης .

Τα οφέλη της μαύρης σταφίδας

Εκχυλίσματα
Εδώ είναι μια ματιά σε μερικά βασικά συμπεράσματα από τις επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την υγεία των μαύρων εκχυλισμάτων σταφίδας:
1) Χοληστερόλη
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατανάλωση της μαύρης σπορέλαιο σταφίδα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τη χοληστερόλη υπό έλεγχο. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2010 από την έρευνα Φυτοθεραπεία διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση μαύρης σπορέλαιο σταφίδα μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων (ένα είδος επιβλαβούς λίπους του αίματος). Στη μελέτη συμμετείχαν 2.154 ασθενείς με μη φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης, καθένα από τα οποία καταναλώνονται μαύρη σπορέλαιο σταφίδα κάθε μέρα για έξι εβδομάδες.
Επιπλέον, μια μικρή μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Nutritional Biochemistry , το 2005 διαπίστωσε ότι το μαύρο σπορέλαιο σταφίδα ήταν πιο αποτελεσματικό από το ιχθυέλαιο στην μείωση των επιπέδων της LDL («κακής») χοληστερόλης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη αφορούσε μόνο 15 συμμετέχοντες και μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων θεραπείας, και ότι μια σειρά από άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο μπορεί να ωφελήσει σημαντικά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης .matia-mavri-stafida
2) την υγεία των ματιών
Μαύρο εκχύλισμα σταφίδας βοηθά για τη θεραπεία του γλαυκώματος . Σε μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στην Ophthalmologica , για παράδειγμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μαύρης σταφίδας προέλευσης ανθοκυανίνες, σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή του γλαυκώματος, μπορεί να ωφελήσει άτομα με γλαύκωμα ανοικτής γωνίας.
Για τη μελέτη, 38 ασθενείς με γλαύκωμα ανοικτής γωνίας καταναλώνεται είτε μαύρο ανθοκυανίνες σταφίδα ή εικονικό φάρμακο μία φορά την ημέρα για δύο χρόνια.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της μελέτης, όλοι οι συμμετέχοντες ήταν επίσης αγωγή με σταγόνες γλαυκώματος. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με μαύρη σταφίδα ανθοκυανίνες παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερη αύξηση στην οφθαλμική ροή του αίματος σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν θεραπεία με το εικονικό φάρμακο.
3) Το οξειδωτικό στρες
Μαύρο εκχύλισμα φρούτων σταφίδα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από το οξειδωτικό στρες , σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physiology . Σε δοκιμές σε ανθρώπινα κύτταρα, οι συγγραφείς της μελέτης καθορίζεται ότι οι ανθοκυανίνες που βρέθηκαν σε μαύρο εκχύλισμα σταφίδας μπορεί να βοηθήσει να καταστείλει το οξειδωτικό στρες, καθώς και την ενίσχυση της ανοσολογικής αντίδρασης στη μόλυνση.mauri-stafida-

Ασφάλεια

Αν και λίγα είναι γνωστά σχετικά με την ασφάλεια της μακροχρόνιας χρήσης των συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν εκχύλισμα μαύρης σταφίδας, υπάρχει κάποια ανησυχία ότι η μαύρη σταφίδα μπορεί να επηρεάσει την πήξη του αίματος.
Με δεδομένη αυτή την ανησυχία για την ασφάλεια, είναι σημαντικό για τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές να λάβουν προσοχή κατά την κατανάλωση μαύρου εκχυλίσματος σταφίδας. Επιπλέον, η χρήση του  εκχυλίσματος  θα πρέπει να αποφεύγεται πριν από την υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση.

Πηγές
a2xanxiety.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: