Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε από πρώτο χέρι εμπειρία,  οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ΛΟΣ) είναι ψηλά στη λίστα των περισσότερων ανθρώπων Το πρότυπο «αντιβιοτικά για όλους”  σαν θεραπεία κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Πώς  οι ουρολοιμώξεις μπορούν να  συμβούν

Το ουροποιητικό σύστημα αποτελείται από τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα, ουρητήρες, και το πέος (σε άνδρες). (Αν και ουρολοιμώξεις είναι πολύ πιο συχνές σε γυναίκες, οι άνδρες πάσχουν  και από αυτά.Τα όργανα αυτά φιλτράρουν και απομακρύνουν τα αποβλήτων από το σώμα με τη μορφή ούρων. Οι περισσότεροι ουρολοιμώξεις  βρίσκονται στην ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα, τον σωλήνα που συνδέει την κύστη και τα γεννητικά όργανα, αλλά η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η συντριπτική πλειοψηφία – 85 τοις εκατό ή  και περισσότερο -οι  ουρολοιμώξεις προκαλούνται από το E. coli (Escherichia coli), ένα βακτήριο που ζει στο έντερο. Όσο η Ε. coli παραμένει στα έντερα, όλα είναι καλά. Αλλά όταν το βακτήριο έχει πρόσβαση στο ουροποιητικό σύστημα, αρχίζουν τα προβλήματα. Αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από ένα μολυσμένο προστάτη, μια τυχαία μόλυνσης από μια κίνηση του εντέρου, ή την σεξουαλική δραστηριότητα.
Και όταν συμβεί αυτό, πρόσεχε! Ξαφνικά, η ούρηση γίνεται ένα επείγον θέμα, μερικές φορές περιλαμβάνει πόνο, αίσθημα καύσου, αίμα στα ούρα, και μια σειρά από άλλες ταλαιπωρίες. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης είναι η συνεχής αίσθηση ότι θα πρέπει να ουρήσει – ακόμα κι αν έκανες!

Η φρικτή αλήθεια για αντιβιοτικά

Τα αντιβιοτικά είναι η τυπική θεραπεία για τις ουρολοιμώξεις. Παρά το γεγονός ότι έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, τα αντιβιοτικά πρέπεινα χρησιμοποιούνται σωστά – και με φειδώ. Ο κίνδυνος στην χρήση τους για τις ουρολοιμώξεις είναι διττός. δεν είναι πάντα αναγκαία, επειδή υπάρχουν εξαιρετικές  θεραπείες  διαθέσιμες.Μερικά, έχουν την τάση να κάνουν την κατάσταση χειρότερη σε μακροπρόθεσμη βάση. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τόσο το κακά αλλά και τα «καλά» βακτήρια, αυτά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς και να αποφευχθούν  οι μελλοντικές ουρολοιμώξεις και οι λοιμώξεις  με μαγιά. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν κολπικά προβιοτικά (καλά βακτήρια) υπόθετα είχαν λιγότερες ουρολοιμώξεις από τις γυναίκες που χρησιμοποίησαν ένα εικονικό φάρμακο, ή  ένα ψεύτικο προβιοτικό. Σαφώς, τα καλά βακτήρια είναι φίλοι μας, και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους κρατήσει ευτυχείς.
Εάν έχετε ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα με ουρολοιμώξεις, έχετε δοκιμάσει πιθανώς χυμό κράνμπερι ( Cranberry , Vaccinium macrocarpon) ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Bilberry (μύρτιλλο). ως θεραπεία ή  σαν προληπτικό μέτροκ.Ο χυμος  αυτός περιέχει ουσίες που εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα τοιχώματα της κύστης. Το μόνο τέχνασμα είναι ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χωρίς ζάχαρη . Θα πρέπει να πίνετε μόνο 300 γρ του χυμού cranberry καθημερινά.

Τα τρόφιμα που καταπολεμούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Αν τρώτε μια διατροφή γρήγορη και προπαρασκευασμένες τροφές, τότε αναβαθμίστε την  διατροφή σας θα μπορούσε έτσι να αποτρέψει υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις. Η υπερφόρτωση της ζάχαρης,  τα επεξεργασμένα δημητριακά, και τα κακά λίπη θέτει το στάδιο για οξέωση, μια νοσηρή ανισορροπία στα επίπεδα του pH του σώματος. Μακροχρόνια οξέωση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των νεφρών, ένας παράγοντας που θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα ρόλο στην ουρολοιμώξεις.
Για να διορθώσετε  την οξέωση, προσπαθήστε να καταναλώνουν περισσότερα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά. Ασβέστιο (1.000 έως 1.200 mg ημερησίως), μαγνήσιο (400 έως 600 mg ημερησίως), και τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εξισορρόπηση του pH είναι μερικές από τις κορυφαίες συστάσεις μου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους πάσχοντες από ουρολοίμωξη  δεδομένου ότι τα βακκίνια είναι μία από τα λίγα όξινα φρούτα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται η πρόσληψη cranberry να εξισορροπηθεί με τις περισσότερες αλκαλικές τροφές, τουλάχιστον μέχρι να έχει φύγει.cranberry
Τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό για να ξεπλύνετε τα βακτήρια από το ουροποιητικό σύστημα σας. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι χυμό χωρίς ζάχαρη cranberry έως 900 γρ νερό Πίνετε όλη την ημέρα μπορεί να παρέχει μια σταθερή προμήθεια των βακτηρίων που καταπολεμούν τις ουσίες και να επιταχύνει την ανάκτηση. Ή να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι ή λάιμ για να βοηθήσει στη διόρθωση του pH και την υπερφόρτωση ισορροπία οξέων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών μου με ουρολοιμώξεις έχουν βρει ανακούφιση χωρίς αντιβιοτικά, χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συστάσεις. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε είναι επιρρεπείς σε αυτές τις λοιμώξεις, θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του σώματος να σας πω ότι ήρθε η ώρα να στραφούν σε μια πιο υγιεινή διατροφή

Πρόληψη


Γενικά στην ιατρική, ισχύει το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Ετσι λοιπόν, εάν δεν αφήσουμε τα συμπτώματα να παραμένουν για πολύ καιρό, και σπεύσουμε να επισκεφτούμε τον ιατρό το συντομότερο, τότε εκείνος θα έχει στα χέρια του μία ελαφριά και πρωτοεμφανισθείσα κατάσταση, την οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει γρήγορα και οπωσδήποτε αποτελεσματικά.
Εάν είστε επιρρεπής σε χρόνιες ή επαναλαμβανόμενες κρίσεις κυστίτιδας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτραπούν αυτές οι κρίσεις. Δεν έχουν όλες άμεση σχέση με εσάς, αλλά όσο περνάει ο καιρός, καλό θα ήταν να ξέρετε ποιες είναι οι αιτίες.
Δίαιτα
Αποφύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα ανθρακούχα ποτά και τους χυμούς.
Αποφύγετε τις πικάντικες τροφές, τροφές με οξέα, πίκλες, το ξύδι, τα φασόλια και τα κρεμμύδια και οποιαδήποτε άλλη τροφή ξέρετε ότι ερεθίζει την ουροδόχο κύστη σας.
Προσπαθήστε να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα, καθώς αυτή δημιουργεί ελλιπή κένωση της ουροδόχου κύστης.
Υγιεινή
Μέσα στο έντερο αναπτύσσεται ένας οργανισμός που ονομάζεται Ε. coli και ο οποίος πολύ συχνά μπορεί να διεισδύσει στην ουροδόχο κύστη και να προκαλέσει κάποια μόλυνση.
Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ξεβγάλετε καλά μετά από κάθε κένωση.
Ξαναπλύνετε το ένα σας χέρι και απαλά καθαρίστε τον πρωκτό σας. Πότε μην πλένετε τον κόλπο ή την ουρήθρα με το ίδιο χέρι. Ξεπλύνετε καλά.
Γεμίστε ένα μπουκαλάκι, μετρίου μεγέθους με ζεστό νερό από τη βρύση. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό, ούτε κρύο, ούτε καυτό. Ο συνδυασμός ζεστού νερού και σαπουνιού θα απομακρύνει τη λιπαρότητα.
Καθίστε στην τουαλέτα και ρίξτε το ζεστό νερό στο περίνεο. Με τη βοήθεια της βαρύτητας το νερό θα τρέξει από μπροστά μέχρι πίσω περνώντας από τον πρωκτό.
Χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να καθαρίσετε όλο το περίνεο καθώς το νερό τρέχει από το μπουκάλι. Απομακρύνετε κάθε ίχνος σαπουνιού.
Στεγνώστε την περιοχή καλά. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστή πετσέτα ή ένα στεγνό κομμάτι φανέλας. Δεν χρειάζεται μια πετσέτα μεγάλου μεγέθους.
Αυτή η απλή διαδικασία θα αποτρέψει όλες τις Ε. coli λοιμώξεις. Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να την υιοθετήσουν.
Αποφύγετε τα χαρτιά τουαλέτας, τους μπιντέδες, τις λεκάνες νερού και τις φανέλες.
Να προτιμάτε το ντους από το μπάνιο.
Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκόνη, αντισηπτική ή αντιβιοτική κρέμα, κολπικά αποσμητικά και κρέμες κατά της φαγούρας.
Αποφύγετε τη χρήση ταμπόν.
Σεξουαλική ΕπαφήΠως-αντιμετωπίζεται-μια-ουρολοίμωξη-
Πλύνετε το περίνεο πριν την επαφή.
Η χρήση σπερματοκτόνων αυξάνει τον κίνδυνο ουρικών λοιμώξεων καθώς και το πάνω μέρος του προφυλακτικού μεταβάλλει τη γωνία της ουροδόχου κύστης, βοηθώντας στην είσοδο οργανισμών.
Μετά την επαφή, ουρήστε και μετά ρίξτε κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι πάνω από το περίνεο.
Σε αυτούς που πάσχουν από χρόνια πάθηση, οι ειδικοί συνιστούν να προμηθευτούν αντιβιοτικό, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί μία δόση κατά τις πρώτες ενοχλήσεις. Βέβαια, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.
Πλύσεις με λάδι Αχιλλέας τοπικά.
Σκόρδο: Καταναλώστε 2 με 3 σκελίδες τη μέρα (ειδικά για τα ανθεκτικά μικρόβια)
Χυμός λεμονιού
Χυμός καρπουζιού (με τα κκουκούτσια)

πηγη
www.newportnaturalhealth.com/
http://alttherapy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: