Οι πολυάριθμες θεραπευτικές ιδιότητες αυτού της αξιόλογης σούπα μπορεί να σας βοηθήσει με τα κρυολογήματα, λοιμώξεις του αυτιού, γρίπη και άλλες παθήσεις. Τα τρία βασικά συστατικά για την παρασκευή του είναι: κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Η πιο πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον διαπίστωσε οτι  το σκόρδο να είναι 100 φορές πιο ισχυρό από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα συμβατικά αντιβιοτικά.
Επιπλέον, οι τρεις συστατικά έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορεί να σας προστατεύσει από ιούς, κρυολογήματα, γρίπη και άλλες ασθένειες που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Συστατικά:
2 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα
50 σκελίδες σκόρδο, καθαρίζονται και αποφλοιωμένες (5 βολβοί σκόρδου)
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα λιπαρά
1 ματσάκι φρέσκα βότανα – μαϊντανός, θυμάρι, φύλλα δάφνης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μπαχαρικά)
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 φλυτζάνια (250 ml το καθένα) ζουμί απο  κοτόπουλου (ως βάση)
3 φλιτζάνια παλιό ψωμί, κομμένο σε κύβους
Οδηγίες:
προθέρμανση του φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε τις κορυφές (1/3) κεφάλια του σκόρδου και τυλίξτε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 90 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το βούτυρο. ριχνουμε τα λιωμενα  κρεμμύδια για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο ήδη ψημένο στα μαγειρευτά κρεμμύδια. Ανακατέψτε, προσθέστε το ζουμί κοτόπουλο , το ψιλοκομμένο θυμάρι και προσθέσετε φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα.
Τώρα χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέτουμε τα αποσπάσματα από το ψωμί και αφήστε το  για πέντε λεπτά μέχρι το ψωμί να μαλακώσει.
Πάρτε τα βότανα και τα ανακατεύετε  την σούπα σε ένα μπλέντερ ή μίξερ χειρός, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη και ομοιογενές μίγμα. Για να εμπλουτίσειτε τη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξινή κρέμα και το αλάτι.
Απολαύστε  αυτή τη νόστιμη σούπα και την υγεία σας!
Πηγή / Αναφορά: www.justnaturallife.com
healthierwayoflife.com