Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το πράσσινο σαπούνι

Το πράσσινο σαπούνι είναι ένα προϊόν που βρίσκει χρήσεις σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Οι ιδιότητές του το καθιστούν ένα αναντικατάστατο προϊόν σε όλα τα νοικοκυριά. Φημίζεται για τις δερματολογικές, αντιρρυπαντικές και οικολογικές αρετές. Απολυμαντικό, καθαριστικό, αλλά και για την πιο προσωπική μας περιποίηση.

Γιατί;
* Πρόκειται για ένα σαπούνι που δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, αλλά ελαιόλαδο. 
* Η φυσική του σύνθεση το καθιστά υποαλλεργικό. 
* Έχει εξαιρετικές απολυμαντικές ιδιότητες.
* Είναι εξαιρετικά ενυδατικό λόγω της περιεκτικότητας ελαιόλαδου και έτσι δεν αφήνει το δέρμα και τα μαλλιά αφυδατωμένα. 

* Είναι πολύ απαλό και σέβεται τόσο το δέρμα όσο και τη φύση, αφού είναι βιοδιασπώμενο. Δεν επηρεάζει το pH του δέρματος.


Χρήσεις:

Υγιεινή:
–  Μπορούμε να χρησιμοποιούμε  2 ή 3 φορές την εβδομάδα πράσσινο σαπούνι στο σώμα μας και στη συνέχεια, όπως κάθε φορά, θα πρέπει να απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα. Εφόσον έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος από το ντους, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή και για την εφαρμογή κρέμας σώματος , ώστε να μας αφήσει με μια αίσθηση απαλότητας.


– Το πράσσινο σαπούνι καθαρίζει την τρίχα και την αφήνει απαλή και λαμπερή. Απορροφά όλη τη λιπαρότητα και ότι υλικό styling έχει συσσωρευθεί με τον καιρό στα μαλλιά μας, αφήνοντας την τρίχα να «αναπνεύσει». Καθώς για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται φυσικά συστατικά και έλαια, είναι μια τέλεια πηγή θρέψης και ενδυνάμωσης τόσο για την τρίχα όσο και για το δέρμα του κεφαλιού. Επιπλέον, καθώς είναι τόσο απαλό ενδείκνυται ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα ή για ειδικές περιπτώσεις που χρειάζεται συγκεκριμένη, απαλή φροντίδα.


– Για να το χρησιμοποιήσουμε ως σαμπουάν, μπορούμε να αγοράσουμε πράσσινο σαπούνι σε υγρή μορφή ή απλά να κάνουμε πλούσιο αφρό στα χέρια μας με τη μπάρα και να το περάσουμε από τα μαλλιά μας. Δεν πρέπει να παραλείπουμε να βάζουμε  μια μάσκα ή ένα καλό κοντίσιονερ μετά τη χρήση του για να ενυδατώνουμε καλά την τρίχα.


– Εκτός από μπάνιο και λούσιμο, οι αντισηπτικές ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό και για ξύρισμα με πινέλο. Το πράσσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα απαλό, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.


–  Συχνά συνιστάται από τους δερματολόγους και το ιατρικό προσωπικό ως αντισηπτικό. Οι αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομεία το χρησιμοποιούν ως το καταλληλότερο για την καθαριότητα των ασθενών και ως προληπτικό κατά των δερματολογικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατάκλιση.  Πολλές φορές μάλιστα δεν ξεπλένουν καν την αραιή σαπουνάδα του αφήνοντάς τη να δράσει ως επουλωτικό και θεραπευτικό του δέρματος.


–  Η αντισηπτική του δράση έχει εφαρμογή στα ερεθισμένα ούλα και τα έλκη του στόματος κοινώς άφθες – με οδηγία του οδοντιάτρου, φυσικά.



– Η χρήση του ηρεμεί τις κράμπες που συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή περιέχει ίχνη καλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: