Τρίτη 11 Απριλίου 2017

6 Αρχαίες Συνταγές που Γιατρεύουν


Το σώμα και το μυαλό πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη υγεία του οργανισμού. Πολλές αρχαίες θεραπείες στόχευαν προς αυτή την κατεύθυνση και είχαν ως σκοπό την εξισορρόπηση των επιπέδων ενέργειας του σώματος και τη ρύθμιση του pH του οργανισμού. Τέτοια γιατροσόφια χάριζαν ευεξία και ενδυνάμωση στον οργανισμό.
Σήμερα ξέρουμε ότι πολλά προβλήματα υγείας σχετίζονται με τα υψηλά επίπεδα οξύτητας στο σώμα. Η οξύτητα προκαλεί φλεγμονή, η οποία με τ σειρά της ωθεί τα επίπεδα της κορτιζόλης να αυξάνονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας πληθώρας παθήσεων και ασθενειών. Για να βελτιώσουμε την υγεία μας, είναι σημαντικό να αλκαλοποιούμε το σώμα μας όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει με τις ακόλουθες φυσικές θεραπείες.
Εδώ είναι 6 θεραπείες που μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα και το μυαλό

1. Προσθέστε κάρδαμο στον καφέ σας

Ο καφές είναι το καθημερινό ρόφημα με το οποίο οι περισσότεροι από μας ξεκινούν τη μέρα τους. Η δυσάρεστη πτυχή του είναι ότι ρίχνει το pH και αυξάνει την οξύτητα του οργανισμού, πράγμα που μπορεί να βλάψει το σώμα μας, αν πίνουμε πάρα πολύ.

Για να αναιρέσετε αυτά τα επιβλαβή αποτελέσματα, προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμου σε κάθε φλιτζάνι καφέ που ετοιμάζετε. Αν θέλετε να αλκαλοποιήσετε περαιτέρω το σώμα σας, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό, αν πίνετε τον καφέ τα πρωινά. Αυτό δε θα κρατήσει την οξύτητα στα φυσιολογικά επίπεδα μόνο, αλλά παράλληλα θα σας ενυδατώσει.

2. Καταναλώστε αλκαλικές τροφές

Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές μια διατροφή πλούσια σε αλκαλικές τροφές θα κάνει θαύματα. Θα αυξήσει τις πνευματικές σας επιδόσεις και της σωματικές σας αντοχές. Το φυσιολογικό επίπεδο pH του σώματος είναι μεταξύ 7,30 και 7,45, οπότε οι τροφές που ταιριάζουν σε αυτή την κλίμακα θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.
Τρόφιμα όπως τα ωμά φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και οι αμυλούχες τροφές είναι πιο κατάλληλα για το ανθρώπινο σώμα. Απ’ την άλλη, η κατανάλωση κρέατος, τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η επεξεργασμένη ζάχαρη, και το αλκοόλ ρίχνουν το επίπεδο του pH του σώματός και το καθιστούν ευπαθές σε σοβαρές ασθένειες. Επίσης, το pH του νερού που πίνετε είναι σημαντικό Προσπαθήστε να πίνετε μη-φθοριωμένο, και ιονισμένο νερό.

3. Πλύσεις στόματος με λάδι

Οι πλύσεις στόματος με λάδι προωθούν την στοματική υγιεινή. Μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν είναι προστασία κατά της ουλίτιδας, κατά της πλάκας και των μικροοργανισμών που ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος.
Αυτή η αγιουβέρδικη πρακτική ξεκίνησε πριν από 3000 χρόνια και έχει να κάνει με απλές πλύσεις κρατώντας στο στόμα σας μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, σουσαμέλαιο ή ηλιέλαιο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια φτύστε το λάδι και πλύντε το στόμα σας. Τα ένζυμα των ελαίων βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και της οξύτητας από το σώμα και στη μείωση της φλεγμονής κατά τη διαδικασία. Παράλληλα τα δόντια σας θα γίνουν πιο λευκά , θα το δέρμα και τα μάτια σας θα καθαρίσουν, θα ισχυροποιήσει τα ούλα και το επίπεδο της συνολικής σας φυσικής ενέργειας θα αυξηθεί.

4. Χρησιμοποιήστε κουρκουμά στη μαγειρική σας.

Ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για την προστασία από πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της αρθρίτιδας, της αίσθησης καούρας, του πόνου στο στομάχι, της διάρροιας, του φουσκώματος, του πονοκεφάλου, της βρογχίτιδας, της κατάθλιψης, του καρκίνου, της νόσου του Alzheimer και πολλών άλλων.
Αυτό το ισχυρό βότανο πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει μέρος της καθημερινής διατροφής σας. Προσθέσετε το στα φαγητά σας ή φτιάξτε με αυτό τσάι πριν κοιμηθείτε. Ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμά την ημέρα είναι αρκετό.

5. Εξασκηθείτε στη θετική σκέψη.

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι αρνητικές σκέψεις είναι ο χειρότερος εχθρός του σώματος και του νου. Σχεδόν όλες οι ασθένειες αρχίζουν από το μυαλό, έτσι αν εξασκήσετε το μυαλό σας για να επικεντρώνεται στα θετικά που μας συμβαίνουν, και όχι να ασχολείται με τα αρνητικά, θα ωφελήσετε σίγουρα την υγεία σας.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Μπορεί μερικές φορές να παρασυρθείτε και να ξανακυλήσετε σε αρνητικές σκέψεις, αλλά κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο.
Αντί να κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα λάθη του, πάρτε μερικές ανάσες, χαλαρώσετε και συγχωρέστε τον. Οι βαθιές αναπνοές, ο διαλογισμός και οι επιβραβεύσεις του εαυτού σας μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς τη ζωή σας προς το καλύτερο.

6. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια.

Υπάρχει μια ποικιλία από αιθέρια έλαια διαθέσιμα, όλα με διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι η λεβάντα, η οποία βοηθά στο στρες και το άγχος, η μέντα, η οποία χαρίζει αναζωογόνηση και εγρήγορση, και το χαμομήλι, το οποίο ανακουφίζει επίσης από το άγχος και το στρες. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότερα για να επιλέξετε, ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: