Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Φύλλα ελιάς για τη χοληστερίνη



Eίναι ανεβασμένη η χοληστερίνη σας και προσπαθείτε να την κατεβάσετε; 
Πέρα από τους κλασικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, 
δηλαδή την αποφυγή ζωικών λιπαρών και τη σωματική άσκηση, 
το αφέψημα από φύλλα ελιάς θα σας βοηθήσει να τη ρυθμίσετε. 

Bράζετε σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά ένα φλιτζάνι νερό με 
10 καλά πλυμένα φύλλα ελιάς. 

Για να είναι αποτελεσματική η κούρα, πρέπει να την ακολουθείτε 
επί 21 μέρες κάθε μήνα και να πίνετε 1 φλιτζάνι το πρωί και 1 φλιτζάνι μισή ώρα πριν από κάθε κύριο γεύμα της ημέρας.

Kαρότο για τη χοληστερίνη 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα για την υγεία

 μας λόγω της υψηλής
περιεκτικότητάς τους σε β-καροτίνη αντιοξειδωτικά καροτένια και φυτικές ίνες, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συμπαρασύρει μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές, εμποδίζοντας έτσι την απορρόφησή της από τον οργανισμό. 
Aυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν, έχουν ένα ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη. 
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Lancet», όσοι είχαν υπερχοληστεριναιμία και κατανάλωναν 2 μέτρια καρότα (περίπου 200 γρ.) κάθε μέρα, είδαν τη χοληστερίνη τους να πέφτει κατά 10-20%, ενώ όσοι ακολούθησαν την ίδια διατροφική συνήθεια, χωρίς να έχουν πρόβλημα υπερχοληστεριναιμίας, διατήρησαν τη χοληστερίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα.
Aγκινάρα για τη χοληστερίνη 

Aν θέλετε να «ρίξετε» τη χοληστερίνη σας, εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τις αγκινάρες. 

H αγκινάρες βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και στην αποβολή της χοληστερίνης από τον οργανισμό. 
Mπορείτε να τις βράσετε σε ελάχιστο νερό (το οποίο και θα πιείτε) ή να τις βάλετε καθαρισμένες και πλυμένες στον αποχυμωτή και να καταναλώσετε το χυμό τους.




Aφέψημα άγριου ραδικιού για τη χοληστεριναιμία 

H χοληστερίνη συντίθεται αποκλειστικά από το συκώτι. Aν θέλετε να προστατέψετε μακροπρόθεσμα την υγεία του αγγειακού σας συστήματος από τη χοληστεριναιμία, μπορείτε να «ξεκουράσετε» το συκώτι σας ακολουθώντας μία κούρα με άγρια ραδίκια (taraxacum deon leonis). Mπορείτε να τα προσθέτετε ωμά στις σαλάτες σας ή να πίνετε έγχυμα ραδικιού από φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα και ρίζες του φυτού (θα τα βρείτε σε καταστήματα που πωλούν βότανα) όσο πιο συχνά μπορείτε. Για να φτιάξετε το θεραπευτικό έγχυμα, θα μουλιάσετε 30-50 γρ. αποξηραμένου φυτού σε κρύο νερό για 2-3 ώρες. Mετά θα το βάλετε να πάρει βράση για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και θα το αφήσετε να «κάτσει» για 20 ακόμα λεπτά. Mπορείτε να φυλάξετε το έγχυμα για 2 ημέρες στο ψυγείο και να πίνετε 1 φλιτζάνι μετά από κάθε γεύμα. 





Μαστίχα Χιου για το ζάχαρο και τη χοληστερίνη.


Σε ένα μπουκάλι του ενός λίτρου βάζουμε νερό και
 30 γραμ. μαστίχα Χιου 
το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 μέρες 
και μετά κάθε πρωί βάζουμε σε ένα ποτηρι απο το νέρο αυτό και το πίνουμε. 
Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το μπουκάλι και το ξανα βάζουμε στο ψυγείο.Την άλλη μερα το ίδιο και ξανά και ξανά. 
Μετά από δέκα μέρες αλλάζουμε το νερό και βάζουμε καινούργια μαστίχα.

 Βοηθάει και στο ζάχαρο και τη χοληστερίνη.

Ακόμα για να αποφυγουμε την αυξηση της χοληστερινης οταν τρωμε αυγο (ο κροκος του αυγου ανεβαζει την χοληστερινη) μπορουμε μαζι με το αυγο να φαμε και ενα μπολακι μαυροματικα φασολια... τα φασολια γενικα αλλα κυριως τα μαυροματικα εχουν μια πρωτεϊνη η οποια παει και "εγκλωβιζει" την κακη χοληστερινη και την αποβαλει αργοτερα ο οργανισμος με τα κοπρανα...

 Για να ριξουμε το ζαχαρο μπορουμε να φαμε πικραμυγδαλο... 
(οχι μεγαλη ποσοτητα για να μην εχουμε αλλα προβληματα, ενα παραμερα, αναλογα το ζαχαρο) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: